Vásárlási feltételek, ÁSZF

Webáruház  http://www.tivadar.eu
Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

1. Az Általános Szerződési Feltételek hatálya
1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek hatálya kiterjed minden olyan Magyarország területén nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a http://www.tivadar.eu webcímen található elektronikus áruházban történik.
1.2. A http://www.tivadar.eu  webcímen történő vásárlás kizárólag elektronikus úton lehetséges a jelen Általános Szerződési Feltételekben meghatározott módon.  Az egyéb ettől eltérő formában érkező megrendeléseket (megrendelés személyesen, telefonon, levélben, telefaxon) a Tivadar Kereskedelmi Kft. (a továbbiakban Szolgáltató) bolti kiskereskedelme fogadja a Szolgáltató adataiban megjelölt elérhetőségeken.)
1.3. Szolgáltatásainkat minden jogképes természetes és jogi személy valamint jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet jogosult igénybe venni, amennyiben sikeres regisztrációja útján a jelen Általános Szerződési Feitételeket elfogadja.

2.  Tevékenységi körök
http://www.tivadar.eu honlapon üzemeltetett elektronikus áruház célja építőanyagok bemutatása, kiskereskedelmi értékesítése, valamint igények lehetőségek szerinti kivülálló fél szolgáltása útján történő házhozszállítása a vásárlók részére. Az értékesített termékek főbb csoportjai:
  alapvető építőanyagok, víz-, hő- és hangszigetelők, homlokzati hőszigetelési anyagok, burkolási segédanyagok, építési vegyiáruk, alapvakolatok, falazóhabarcsok, betonjavító anyagok, estrichek, színes fedővakolatok, glettanyagok, homlokzatfestékek, tetőfedő anyagok, fóliák, faápoló- és védőanyagok, térburkolatok, gipszkarton rendszerek elemei. valamint a  homlokzattisztítás és védelem anyagai.

3. A szolgáltató adatai 
Név: Tivadar Kereskedelmi Kft.

Székhely: 1142 Budapest Tengerszem u. 90.
Telephely: 1142 Budapest Tengerszem u. 90.
Képviselő: dr. Tivadar János ügyvezető
Cégjegyzék szám: Cg.01-09-262877 
Cégbíróság: Fővárosi Bíróság mint cégbíróság
Adószám: 10828096-242
Veszélyes anyagok forgalmazásának ANTSz azonosító kódja: 10021744 
Számlavezető pénzintézet: Budapest XIV. kerületi OTP
Bankszámla szám: 11714006-20303123
Telefonszám: 36-1-422-0867, 36-1-273-1977
E-mail: tivadarkft@tivadarkft.hu
Honlap: http://www.tivadarkft.hu

4. A vásárlás lebonyolítása
A vásárlás melynek részletes ismertetését a vásárlási útmutató tartalmazza a következő lépésekből áll:.
4.1. Regisztráció
A regisztrációs ürlap a nyitólap Belépés kezelőpaneljéről vagy a lábléc  menüjéből nyitható meg. Értelemszerű kitöltése után az ürlap alján levő Regisztráció gombra kattintva indul a folyamat. Ha a kitöltés hibás, vagy hiányos, továbbra is az ürlap marad a képernyőn és a hibára figyelmeztető felirat jelenik meg. Sikeres regisztráció azonnali beléptetést eredményez és a Belépés panelen a regisztrált felhasználó neve jelenik meg. 
4.2. Böngészés
4.2.1. Az elektronikus áruház árucikkei, ezek leírásai és árai szabadon böngészhetők és a kiválasztott termékek a kosárban  gyűjthetők  regisztráció nélkül is. Ekkor még a  kosár tartalma szabadon szerkeszthetó, a teljes tartalom, vagy annak egy része törölhető, a szükségtelen termékek kivehetők, a darabszámok változtathatók.
4.2.2. Az áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, felhasználását és ennek veszélyeit az árucikkek információs oldalán lehet megtalálni. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalaunk.Az egészen részletes termékinformációk és biztonságtechnikai adatlapok a gyártók weboldalán tekinthetők meg, amelyekre mutató linkek az áruismertetőknél találhatók meg. A termékekkel kapcsolatos kérdések a kapcsolat menűpontban tehetők fel, ezeket két munkanapon belül megválaszoljuk. A vevők tájékoztatását szolgálja a Szolgáltató recepttára is, ahol a leggyakoribb építőipari keverékek összetétele és felhasználásuk speciális vonatkozásai megtalálhatók.
4.3. Megrendelés
A kosár összeállítása után a Megrendelés gombra kattintva nem regisztrált vásárló számára a Belépés ablak jelenik meg amely a regisztráció lehetőségét is tartalmazza. Nem regisztrált vásárló a megrendelését csak sikeres regisztráció megtörténte után folytathatja  A bejelentkezett regisztrált felhasználó
viszont a Megrendelés gombra kattintva a szállítás kiválasztásához érkezik, amely után a Tovább gombra kattintva a számlázási és szállítási címek valamint egyéni kérések, információk megadhatók. Ezek után a Tovább gombra kattintva a megrendelés véglegesítéséhez érünk. Itt a megrendelés összes adata ellenőrízhető, de már nem javítható. Amennyiben mégis javítás szükséges, az a Vissza gombra történő kattintás útján  az előző fázisba visszalépve végezhető el.  Ha a megrendelés adatai helyesek és hiánytalanok, akkor a Megrendelem gombra kattintva a megrendelés végrehajtásaként az adatok az áruházban rögzítésre kerülnek. A megrendelés gomb megnyomása egyidejűleg az Általános Szerződési Feltételek és a Vásárlási Feltételek elfogadását is jelenti, valamint fizetési kötelezettséget is generál, ezért határozottn ajánlott ezen feltételeknek a  vásárlás véglegesítése előtti tanulmányozása.
4.4. A megrendelés elfogadása, visszaigazolás
4.4.1. A megrendelés rögzítése után a vásárló egy automatikus e-mailt kap amely a a megrendelés összes adatát tartalmazza.  Ez az e-mail nem a rendelés visszaigazolása, csupán azt jelzi, hogy a megrendelés az elektronkus áruház informatikai rendszerébe beérkezett, a vásárló részére történő kiküldése szállítási kötelezettséget nem jelenr, átuátvételre nem jogosít.

4.4.2. A megrendelés beérkezése után az áruház ügyintézője legkésőbb két munkanapon belül a vásárlóval email-ben vagy telefonon felveszi a kapcsolatot. Megbeszéli a vásárlóval, hogy az adott feladat megoldásához a legmegfelelőbb anyagot választotta-e, tájékoztatást ad a megrendelt anyagok felhasználásáról, megállapodik átvétel módját, a fizetés lebonyolítását és a fuvarlehetőségeket illetően.  Egyszerűbb, jól átlátható esetekben ez az egyeztetés elmarad és a megrendelés után közvetlenül a 4.4.3. pontban leírt e-mail-ben történő rendelésvisszaigazolás kerül a vevőnek megküldésre.
4.4.3. Amennyiben a megrendelés teljesíthető, a vásárló a megrendelést követő két munkanapon  belül e-mailben a megrendelés elfogadását tanúsító,  árak és költségek tekintetében pontosított visszaigazolást kap,  amely már tartalmazza a szállítási határidőt is. A Szlgáltatóés a vásárló közötti mindkét felet kötelező szállítási szerződés a rendelésvisszaigazolás vevő által történő átvétele pillanatában lép érvénybe.
4.4.5. A vásárló a megrendelés feladásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szállítási Feltételeket és az Adatvédelmi és Jogi Nyilatkozatot (12.2. pont) elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.
4.4.6. A megrendelést csak akkor áll módunkban elfogadni, ha a vásárló az összes mezőt kitöltötte és a regisztráció sikeres volt. A hibás adatokból származó téves teljesítésekből eredő károkért  a Szolgáltatót felelősség nem terheli.
 

5. A szerződés létrejötte
5.1. A 4.4.3. pontban leírt visszaigazolásnak a vevőhöz történő megérkezésével a távollevők között kötött szerződés létrejön. A szerődés nyelve magyar. Az elektronikus áruházon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbelinek, azt a szolgáltató nem iktatja.
5.2. Amennyiben a 4.4.3. pontban leírt visszaigazolás a megrendelést követő két munkanapon belül nem érkezik meg a vásárlóhoz, a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, valamint a vásárló vásárlási kötelezettsége minden további feltétel nélkül megszünik.

5.3. A bankátutalással történő fizetés esetében 4.4.3. pontban leírt visszaigazolást követően a Szállító email-ben Proforma számlát küld, mely alapján a fizetési feltételekben részletezett esetekben és módon a fizetést három munkanapon belül teljesíteni kell. Ezen határidő elmulasztása a Szolgáltató részére elállási jogot eredményez.

6. Árak
6.1. A vételár mindíg a kiválasztott áru mellett feltüntetett Áfá-t tartalmazó bruttó ár. A mellette zárójelben feltüntetett (nettó ár + áfa) felbontás kizárólag az áfa visszaigénylésére jogosult vevőink tájékoztatását szolgálja. Felhívjuk a vásárlók figyelmét,  hogy egyes áruk árai devizaárfolyamokhoz kötöttek, ezért azok az árfolyam változás függvényében változhatnak. A devizaárfolyam változás  következtében szükségessé váló árváltoztatás jogát fenntartjuk ! A webshop ár mellett feltüntetett bolti árak tájékoztató jellegűek azok részére, akik a a Szolgáltató kiskereskedelmi üzletében közvetlenül, a webáruházi rendelés mellőzésével szeretnének vásárolmi. 
6.2. A Szolgáltató ajánlatához annak visszavonásáig kötve van  a 6.1. és 6.4 pontokban ismertetett esetek kivételével.
6.3. A http://www.tivadar.eu  című elektronikus áruházban feltüntetett árak módosításának jogát fenntartjuk azzal, hogy a módosítás az áruházban történő megjelenéssel egyidejűleg lép érvénybe. A módosítás a már megrendelt és visszaigazolt áruk vételárát nem befolyásolja.
6.4. A Szolgáltató a már megrendelt áruk esetében is fenntartja az árváltoztatás jogát abban az esetben, ha az adatbeviteli hiba, vagy tévedés miatt eltér a szolgáltató forgalmazói árlistájában foglaltaktól. Ha a vásárló ebben az esetben elállási jogát gyakorolja, akkor nem kell megfizetnie a szállítási költségeket.

7. Áruátvétel és házhozszállítás
7.1. A megrendelt terméket a vásárló a visszaigazolásban jelzett és a vásárlóval egyeztetett időpontban és helyen veheti át.
7.2. Szolgáltató a bolti személyes átvétellel megrendelt árut a visszaigazolás elküldésétől, illetve az abban megjelölt legkorábbi átvételi időponttól kezdve egy hétig (öt munkanapon keresztül) a Vevő részére lefoglalva raktárában tartja, majd ezen időtartam letelte után a vevő rendelését törli és az árut a foglalás alól felszabadítja. Amennyiben a vevő az egy hetes időintervallumban akadályoztatását jelzi, az áru átvétele Vevő és Szállító megállapodása szerinti későbbi időpontra tolható.

7.3. A vásárló köteles a terméket az átvételkor tételesen megvizsgálni, épségéről és hiánytalanságáról meggyőződni. Ezt követően hiányosságra, sérülésre vonatkozó reklemációt nem fogadunk el.
7.4. Házhozszállítás esetén a vásárló az átvételt a számlán illetve szállítólevélen aláírásával ismeri el.
7.5. Az átvétel történhet a vásárló által személyesen a Szolgáltató telephelyén (1142 Budapest Tengerszem u. 90.) vagy házhozszállítással a vásárló által megjelölt helyszínen.
7.6. Házhozszállítás esetén a
felmerülő csomagolási és szállítási költségek a vásárlót terhelik. Ezek összege a megrendelt áru fajtájától, mennyiségétől és az átvétel fajtájától függ, a  konkrét költséget a Szállító a visszaigazolást megelőző telefonbeszélgetésben közli és a visszaigazoló e-mailben rögzíti. Egyes gyártók termékei értékhatártól függően országosan ingyenes házhozszállítással kerülnek forgalomba. Az ingyenes házhozszállítás lehetőségét szintén a visszaigazolást megelőző telefonbeszélgetés során közli a vásárlóval a Szolgáltató.
7.7. A szállítási díjakat a Szolgáltató az alábbiak szerint adja meg:


Házhozszállítás 1 tonnáig vagy 10 m3-ig, a legközelebbi telephelyünktől maximum 15 km-es távolságban       12.500.- Ft
Házhozszállítás 3 tonnáig vagy 20 m3-ig, a legközelebbi telephelyünktől maximum 15 km-es távolságban       20.000.- Ft
Házhozszállítás 1 tonnáig vagy 10 m3-ig, a legközelebbi telephelyünktől maximum 30 km-es távolságban       17.000.- Ft
Házhozszállítás 3 tonnáig vagy 20 m3-ig, a legközelebbi telephelyünktől maximum 30 km-es távolságban       30.000.- Ft
Házhozszállítás egyedi díjszámítás alapján, ez esetben a szállítás díjáról a visszaigazoló e-mailben tájékoztatjuk!


7.8. Házhozszállítás Magyarország területére futárszolgálattal. A szállítási korlátozásokat lejjebb a *, **, *** jelű pontok tartalmazzák.
Bár az építőanyagok nagy része súlyánál és terjedelménél fogva nem alkalmas csomagban történő,szállításra mégis vannak olyan áruk (fugázók, kötőhidak, dübelek, fugakeresztek, stb.) melyeknél a csomagküldés  megvalósítható. Az alábbi  szállítási díjak az áfá-t, az útdíjat és az utánvétes fizetés költségeit tartalmazzák és az ország területén belül egységesek.

  0,1 - 5 kg         1.990.- Ft
  5,1 - 15 kg       2.130.- Ft
  15,1 - 30 kg     2.746.- Ft
  30,1 - 45 kg     4.420.- Ft

Házhozszállítás 10 kg-ig futárszolgálattal egy csomag polisztirol esetében 3.180.- Ft

Futárszolgálat estében a küldemény mérete nem haladhatja meg a 100 cm-es hosszúságot, és/vagy a 70 cm-es szélességet, és/vagy a 60 cm-es magasságot. Mérethatáron felüli csomagok szállítása: Alapdíj + 100%

 

* A kiszállítást végző csomagszállításra szakosodott futárszolgálat hagyományos építőanyagokat (tégla, cement, mész, sérülékeny szigetelőanyagok, stb) nem szállít. Raklapos szállításra csak jól záródó kannákat, kiszakadása esetén sem szóródó zsákos anyagokat (pl. hidegaszfalt), többrétegű fóliával erősített zsákokba csomagolt csemperagasztókat vesznek át. A hagyományos építőanyagokat  kizárólag Budapesten és vonzáskörzetében fuvarozó vállalkozókat igénybe véve tudjuk kiszállíttatni. Bizonyos termékek esetében (pl. polisztirolhab szigetelőanyagok, Mapei építési vegyianyagok, ragasztók, aljzatkiegyenlítők, raklapos tételű hidegaszfalt értékhatártól függően az ország teljes területére történő ingyenes házhozszállítás is igénybe vehető.

**A futárszolgálat által kiszállított csomagok maximális mérete a szállítást végző járművek korlátos mérete miatt 1,75 m lehet. Emiatt a 3 - 4 m hosszú gipszkarton síneket, vakoló síneket és vakolóprofilokat Budapesten és vonzáskörzetén kívülre csak a gyártó fuvarszervezésében nagykereskedelmi egységcsomagokban tudjuk vevőink részére kiküldeni. Ezen szállítások díjáról érdeklődjön, ugyanis bizonyos értékhatáron felül a szállítás ingyenes.

***A kiszállítást végző futárszolgálat olyan csomagolást ír elő számunkra, amely a csomagot 0,5 m magasságból leejtve az árut megvédi a sérülésektől. A súlyos és sérülékeny betonáruk (pl. kéményfedlapok, kerítés lábazati fedlapok, pillérfedlapok, zsalukövek) esetében ilyen csomagolást ésszerű áron készíteni nem áll módunkban, emiatt ezeket a termékeket csak budapesti telephelyünkön történő személyes átvétellel tudjuk vevőink részére átadni.

8. Fizetési feltételek
8.1. Fizetés az alábbi módon történhet:
  -
Fizetés készpénzzel vagy bankkártyával a szolgáltató irodájában
  - Fizetés a Szolgáltató 13700016-02451017-00000000 számú bankszámlájára történő átutalással
   
8.2.  A vevő személyes igénye szerint elkészített áruk (például színezett vakolatok, méretre készített kéményfedlapok), a Szállító által raktáron nem tartott de a vevő kívánsága alapján megrendelt áruk, a nagy értékű vagy nagy fuvarköltségű áruk, a gyártó által kiszállításra kerülő áruk és a csomagküldéssel kézbesített áruk  fizetését az 5.3. pont szerinti határidővel a Szállító telephelyén történő befizetéssel vagy bankátutalással kell teljesíteni. A számlát a vásárló a Szállító telephelyén történő befizetés esetén azonnal megkapja, banki átutalás esetén pedig a számla a vásárló részére az átvételt követő két munkanapon belül ajánlott postai küldeményként elküldésre kerül.
 

9. Elállási jog
9.1. A vásárló a szerződéstől tizennégy naptári napon belül indoklás nélkül elállhat. Ha a vásárló az áru átvétele előtt megkapta a 4.4.3. szerinti visszaigazolást, akkor elállási jogával az áru átvétele utáni nyolc munkanapon belül élhet. Ha a vevő az áru átvétele előtt nem kapta meg a 4.4.3. szerinti visszaigazolást, akkor az elállási jogával a visszaigazolás kézhezvételétől számított nyolc munkanapon belül, legfeljebb azonban az áru kézhezvételétől számított három hónapig élhet. A vásárló akkor is nyolc munkanapon belül élhet az elállási jogával, ha a  4.4.3. szerinti visszaigazolás kézhezvételekor a az áruátvételtől számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.
9.2.  A Szolgáltató köteles a vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.
9.3. A vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli. A Szolgáltató azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
9.4. A felek eltérő megállapodása hiányában a vásárló nem gyakorolhatja a 9.1. szerinti elállási jogot a.) olyan termék értékesítése illetve szolgáltató nyújtása esetén,  amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem befolyásolható ingadozásaitól függ  b.) olyan termék értékesítése esetében, amely a vásárló személyéhez kötött illetve amelyet a vásárló utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, vagy gyorsan romlandó.
9.5. A vásárló nem élhet elállási jogával az általa kiválasztott és kívánsága alapján meghatározott színre színezett vakolatok esetében. A téves választásból származó kellemetlenségek elkerülésére a Szolgálató térítés ellenében 5kg-os színmintával látja el a vásárlókat.
9.6. Természetüknél fogva nem szolgáltathatók vissza az építési vegyianyagok, a nem roncsolódó zárral ellátott edényzetben forgalombahozott műgyantás vakolatok és kenhető szigetelőanyagok valamint a kémiai biztonságról szóló XXV./2000 számú törvényben meghatározott veszélyes anyagok. vagy veszélyes alapanyagú készítmények.
9.7.  Ha a szolgáltató  a szerződésben meghatározott módon helyettesítő termékkel illetve szolgáltatással teljesít, a 9.1. szerinti elállási jog gyakorlása folytán a termék visszaszolgáltatásával felmerült költségek a Szolgáltatót terhelik. A költségek viseléséről, valamint a megfelelő helyettesítő termékkel illetve szolgáltatással történő teljesítéséről a Szolgáltató egyértelműen és pontosan köteles a fogyasztót tájékoztatni.

10. Jótállás, garancia, szavatosság, igénybejelentés
10.1. Annak ellenére, hogy a 72/2005 (IV.21) Korm. rendelettel módosított az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003 (IX. 22.) Korm. rendelet szerint az építőanyagokra kötelező jótállás (garancia) nincs, egyes gyártók az általuk gyártott termékekre üzleti szempontok alapján mégis garanciális kötelezettséget vállalhatnak. A Szállító a gyártó garanciavállalásáról a vásárlót tájékoztatja, részére a gyártó garanciavállalásából származó jogokat  továbbadja, a vásárlói reklamációkat fogadja és azt a gyártók felé továbbítja.
10.2. Az egyes épületszerkezetek és azok létrehozásánál felhasználásra kerülő anyagok kötelező alkalmassági (szavatossági idejéről) a 11/1985 (VI.22.) ÉVM-IpM-KM-MÉM-BkM  együttes rendelet intézkedik. Az annak mellékletében felsorolt  szerkezetekre illetve építőanyagokra a kötelező szavatossági idő  öt vagy tíz év. A rendeletben felsorolt épületszerkezetekre és építőanyagokra vonatkozó szavatossági igényeket ezen időtartam alatt kell bejelenteni.
10.3. A 11/1985 (VI. 22.) ÉVM-IpM-KM-MÉM-BkM együttes rendeletének mellékeltében fel nem sorolt anyagokra vonatkozó szavatosság igénnyel  két éves elévülési határidőn belül lehet fellépni. Amennyiben ezen időn belül a fogyasztó menthető okból nem tudta érvényesíteni az igényeit -így különösen akkor, ha a hiba nem volt felismerhető- a három éves jogvesztő határidőn belül érvényesítheti igényét.
10.3. A Ptk. 277., 305 és 305/a szakaszával összhangban ha minőségi hibás, az elvárhatónál gyengébb minőségű, vagy rejtett hibás terméket vesz a fogyasztó (úgy hogy a hibáról nem tud, és joggal feltételezi, hogy hibátlan terméket vesz) akkor ez a szerződés hibás teljesítésének minősül és ezért a forgalmazó felelősséggel tartozik amit szavatosságnak nevezünk.
10.4.  A PTK 305/A (2) szerint az ellenkező bizonyításáig szavatosság első hat hónapjában vélelmezni kell azt, hogy a  hiba már az áru átvételének időpontjában  fennállt. Ekkor a gyártónak, illetve forgalmazónak kell azt bizonyítani, hogy például a hiba nem rendeltetésszerű használat vagy hibás beépítés következtében keletkezett. A hat hónap letelte után a vásárlónak kell bizonyítania azt, hogy a hiba a helyes beépítés és rendeltetésszerű használat ellenére állt elő.
10.5. A garanciális és szavatossági igényeket a Szállító telephelyén (1142 Budapest Tengerszem u. 90.) valamint e-mailben, telefaxon vagy telefonon fogadja és azokat a forgalmazóhoz illetve gyártóhoz továbbítja. A beérkezett reklamációk továbbítása a bejelentést követő két munkanapon belül megtörténik.

11. Fogyasztói kifogások, jogérvényesítési lehetőségek
11.1. A vásárlók a szállító tevékenységével és a szállított árukkal kapcsolatos reklamációjukat a Szállító telephelyén (1142 Budapest Tengerszem u. 90.)  jelenthetik be. A bejelentett reklamációkat a Szállító két napon belül írásban megválaszolja.
10.2. Amennyiben a Szolgáltató és a vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval folytatott tárgyalások során nem rendeződik, a vásárló jogait a következő hatóságokhoz illetve testületekhez fordulva érvényesítheti:
  - Budapesti Békéltető testület  1016 Budapest Krisztina krt. 99.
  - Budapest Város XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Jegyzője 1145 Budapest Pétervárad u. 2.
  - Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Közép-Magyarországi Regionális Felügyelősége
    1052 Budapest Városház u. 7.
Amennyiben a vásárló a fogyasztói jogvitából származó követelését bíróság előtt kívánja érvényesíteni, akkor panaszával polgári peres eljárásban a budapesti Pesti Központi kerületi Bírósághoz fordulhat.

12. Egyéb
12.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek elkülöníthetetlen mellékletét képezi a Szállító külön memüpontban elérhető Adatvédelmi és Jogi Nyilatkozata.  A vásárló a Szolgáltató www.tivadar.eu címen található elektronikus áruházát csak az Általános szerződési feltételek és az Adatvédelmi és Jogi Nyilatkozat együttes elfogadása esetén használhatja.
12.2. A szolgáltató szabadon módosíthatja a vásárlási és Álatalános Szerződési Feltételeket. Bármilyen módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor a módosítás szövege on-line megjelenik a weblapon.
12.3. Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában  megsérti a jelen Általános  Szerődési Feltételeket, akkor a Szolgáltató szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a vevő regisztrációjár és vásárlását.
12.4. A www.tivadar.eu elektronikus áruházban megjelenő termékképek egy része illusztráció, ezért a Szolgáltató a kép és a tényleges termék megjelenése közötti különbségért felelősséget nem vállal.
12.4. A Szolgáltató az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján közvetítő szolgáltatónak minősül, ezért a jelen weblapon más által rendelkezésre bocsájtott jogszabályba ütköző tartalmú információval harmadik személynek okozott kárért felelősséggel nem tartozik.